Miro Lazović: Izvinjavam se zbog postupka Damira Nikšića

Vijesti 11. feb 201912:12 > 12:32
N1

"Pošto se moj stranački kolega Damir Nikšić nakon incidenta, koji nije trebao ni njemu ni SDP-u, nije izvinio onima koje je najviše uvrijedio, kao potpredsjednik SDP-a u svoje ime izvinjavam se novinarima koji su vrijeđani neprimjerenim riječima, a strpljivo su čekali završetak duge rasprave članova Glavnog odbora", poručio je danas Miro Lazović, potpredsjednik SDP-a, komentarišući subotnji događaj u prostorijama SDP-a.

VEZANE VIJESTI

Lazović se izvinio i načelnicima iz ove stranke koji su na sjednicu došli iz Tuzlanskog kantona.

‘Izvinjavam se načelnicima SDP-a iz TK koji svojim radom uspješno afirmišu SDP, a grubo su povrijeđeni. Izvinjavam se članovima GO iz Tuzlanskog kantona kao i onima koji su ih podržali u njihovom prijedlogu da BH blok kao četvrti građanski stub uđe sa dogovorenim principima u razgovore oko konstituisanja vlasti. O tom prijedlogu se glasalo, a ne o koaliciji sa SDA kako su mu tendeciozno pojedinci došapnuli”, poručio je Lazović.

Podsjećamo, Nikšić je ušao na sjednicu Glavnog odbora SDP BiH, gdje je uzvikivao “izdajice” – zbog čega je udaljen iz zgrade. On nije član Glavnog odbora SDP-a, te nije trebao biti prisutan u zgradi, ali je ipak došao i poručio da “SDP ne smije sa SDA”.

Nikšić je, inače, SDP-ov zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.