Nedžad Korajlić: Reakcija građana nakon ubistava je potpuno primjerena

Vijesti 11. feb 201912:20 > 12:46
N1

Nedžad Korajlić, dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu za N1 je govorio u potrazi za Edinom Gačićem koji se sumnjiči za dvostruko ubistvo u posljednjih sedam dana.

Komentarišući izjave stranovnika Tarčina, mjesta u blizini kojeg se desilo drugo ubistvo kada je ubijen policajac Mahir Begić, gost N1 televizije je rekao da je reakcija građana primjerena.

‘Ova reakcija građana je primjerena u ovom momentu, i za svoje dijete sam provjeravao gdje je i šta. Ne treba ići na neka mjesta bez potrebe, ne zna se ni da li je u gradu ili u planinama. Nadam se da je u planinama. Ovo će biti vrlo bitno – da policija izgrađuje dodatno povjerenje građana i to će se dosta odraziti na to povjerenje građana prema policiji”, ispričao je gost N1 televizije.

 Prema njegovom mišljenju, ne bi trebalo biti panike.

”Građani moraju informisani i ne bi trebalo da bude panike, ne smatram da ne trebaju vjerovati sigurnosnim službama. Svima bih sugerisao da jave ukoliko dođu do nekog podatka, to je jedini način da se spriječe buduće posljedice”, dodao je on.

Potraga za odbjeglim Edinom Gačićem još traje, a policija je u nekoliko navrata postupala po prijavama građana, potvrđeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Edin Gačić osumnjičen je za ubistvo policajca FUP-a, koje se dogodilo nadomak Tarčina u večernjim satima 9. februara. Policija za njim traga od prošle sedmice zbog ubistva kod mjesta Podorašac kod Konjica.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.