Obustave saobraćaja kod Olova, Travnika, Tarčina…

Vijesti 11. feb 201914:26 > 14:33
N1

Zbog ugaženog snijega na kolovozu na dionicama Semizovac-Olovo, Travnik-Donji Vakuf, Podorašac-Tarčin i Mokro-Podromanija na snazi je obustava saobraćaja za teretna vozila, dok putnička vozila saobraćaju usporeno, potvrđeno je danas iz BIHAMK-a.

”Nove snježne padavine otežavaju saobraćanje u većem dijelu Bosne. Posebno skrećemo pažnju na dionice preko planinskih prevoja. Ugaženog snijega na kolovozu ima i na putnim pravcima: Olovo-Kladanj, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Novi Travnik-Bugojno kao i na putevima koji od Livna vode ka Kamenskom, Kupresu i Mrkonjić Gradu”, saopćeno je.

U ostalim predjelima Bosne i Hercegovine, kako piše u saopćenju, kolovoz je pretežno mokar ili vlažan.

”Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme”, naveli su iz BIHAMK-a.

Sutra u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Slab snijeg i susnježica se očekuje u centralnim i istočnim područjima, a ponegdje na sjeveru i slaba kiša. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Oblačno na sjeveru Hercegovine. Vjetrovito u cijeloj zemlji. Vjetar umjeren i jak sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5, na jugu zemlje do 8 stupnjeva, saopćeno je ranije iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.