Sastanak SNSD-a, austrijske Slobodarske partije i italijanske Sjeverne lige

Vijesti 11. feb 201916:07 > 16:12
Srna

Predstavnici Saveza nezavisnih socijaldemokrata, Slobodarske partije Austrije i italijanske Sjeverne lige dogovorili su danas u Beču da ove tri stranke intenziviraju saradnju, posebno u okviru međusobne podrške u pogledu proširenja Evropske unije, migrantske krize i zaštite evropskih vrijednosti, kao i u ekonomsko-socijalnoj oblasti.

Na sastanku su učestvovali predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, poslanik Slobodarske partije Austrije u gradskom parlamentu Beča Maximilian Kraus, šef Kluba poslanika Slobodarske partije u Saveznom parlamentu Austrije Johann Gudenus, gradonačelnik italijanskog grada Karijano Lageta i kandidat Sjeverne lige na predstojećim izborima za Evropski parlament Dante Cattaneo, poslanik u parlamentu i zamjenik predsjednika Sjeverne lige u pokrajinskom parlamentu Lombardije Andrea Monti.

U Beču će danas biti održan i sastanak lidera SNSD-a Milorada Dodika i predsjednika Slobodarske partije Austrije Heinz Christiana Strachea, rečeno je Srni u SNSD-u.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.