Suhodol nakon ubistva: Navučeni zastori, zaključana vrata i puste ulice (VIDEO)

Vijesti 11. feb 201916:38 > 17:18
N1

Pojedini roditelji odlučili su se da ne šalju djecu na nastavu u obližnjoj školi, a brojni mještani kažu da zbog straha nisu spavali nakon ubistva policajca Mahir Begića i potrage za osumnjičenim Edinom Gačićem.

Ovdje se više ne kreće bezbrižno. Navučeni zastori, zaključana vrata i puste ulice – to je atmosfera u Suhodolu, mjestu gdje je ubijen policajac Mahir Begić.

“Evo, jutros sam pričao sa komšinicom, kaže nije zaspala cijelu noć. Strah je bilo. Ja, malo, malo, ključam kuću”. kazao je Marko, mještanin Tarčina.

Nelagoda i na autobuskoj stanici:
“S obzirom na to da sam samac, nije mi jednostavno, u prizemlju sam. Tu je jedan strah”.
“Bilo me prvu večer strah, ali šta ću, šta Bog da. Šta ću, evo pošla sam doktoru, neću više nigdje ni ići”.
“Imam dvije kćerke, jedna je udata, druga radi. Malo se više bojim za nju, za sebe ne”.

U lokalnom kafe baru razmatraju se detalji potrage.

N1: Jeste zadovoljni kako teče potraga?
“Ne rade kako treba. Neka idu po šumi ga tražiti, non stop kruže ovuda, po cesti. Ne traže ga gdje treba”, kazao je jedan mještanin.

Jutros se brojni učenici obližnje škole nisu odazvali školskom zvonu. Zbog straha od višestrukog ubice na slobodi, mnogi roditelji odlučili su se jutros na sigurnost između četiri zida vlastitog doma.

“Jutros po učinicama, dosta djece nije došlo. Manje je djece u klupama, to su odluke roditelja koji imaju pravo na to”, kazala je Zineta Bajrić, direktorica škole.

“Da je ugodno, nije.. straha ipak nemam. (N1: Brine li vas što nema policije ispred škole?) Brine me, da. Bilo bi poželjno, jer se to desilo na ovome području”, kazala je Halima Ramić, nastavnica vjeronauke.

No, mnogi su naše kamere izbjegavali. O bojazni da bi Gačić mogao imati pomagača, i da bi ih izjava zato mogla koštati, stanovnici u blizini mjesta zločina u Suhodolu, govorili su tek daleko od objektiva.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.