Bradara: Sjednicu ću sazvati odmah nakon potvrde rezultata

Vijesti 11. feb 201917:14 > 17:17
N1

Situaciju pratim, pozdravljam zasjedanje Središnjeg izbornog povjerenstva BiH (SIP) u najkraćem mogućem roku od trenutka kada je i posljednja skupština izabrala izaslanike (petak), no suprotno mišljenju javnosti ili pojedinih medija, posao SIP-a nije završen, i nažalost "moje vrijeme" glede mogućnosti sazivanja sjednice još nije nastupilo, navela je u priopćenju predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Lidija Bradara.

“Naime, ne znam koliko su kolege iz SIP-a danas ove informacije uspjele iskomunicirati sa javnosti, ali, nakon njihovog današnjeg utvrđivanja rezultata, slijedi rok za žalbe u roku od dva dana. Prije službene potvrde odnosno objave u Službenom glasniku, nažalost, sazivanje sjednice nije moguće. Prema dostupnim informacijama, SIP bi rezultate, djelomično ili potpuno mogao potvrditi u četvrtak a objaviti već u petak, i nakon toga bi u najkraćem poslovničkom roku sjednica bila zakazana”, navela je Bradara.

“Ovo su činjenice na koje sam upozoravala i prije samih izbora a pogotovo nakon istih, odnosno prije Odluke SIP-a o popunjavanju Doma naroda. Osim toga, više puta sam apelirala na skupštine da izvrše izbor izaslanika i rok je davno nažalost prekršen. Tako da sve ono što bude do mene, a to je sazivanje sjednice u najkraćem poslovnički mogućem roku, od potvrđivanja konačnih ili djelomičnih rezultata, ću ispuniti. Nadati se da će sjednica biti već početkom sljedeće tjedna”, kazala je ona.

Kako je navela, što se samog proračuna tiče i priprema za njegovo izglasavanje, njen ured već prati ovaj proces kako bi isti maksimalno ubrzali.

“Sve insinuacije glede starog saziva još jednom ponavljam, su netočne i zlonamjerne jer s prvim izabranim novim izaslanikom, ta mogućnost je isključena”.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.