Potraga za Gačićem u toku, policija dobila ''vrijednu informaciju''

Vijesti 12. feb 201908:09 > 08:20
N1

Edin Gačić još uvijek nije pronađen, policijske snage su na terenu i intenzivno tragaju, javila je jutros reporterka N1 televizije Nerma Turić.

Osim pripadnika MUP-a KS, u potragu su uključeni pripadnici FUP-a kao i drugih kantonalnih MUP-ova, te SIPA i OSA. Pretražuje se veća površina na kojoj bi se Gačić mogao nalaziti. Pretražuju se napušteni objekti i dijelovi uz prugu, javila je reporterka N1.

”Dobili smo jednu vrijednu informaciju, nadam se da će uroditi plodom, vidjet ćemo šta će se desiti”, rekao je jutros za N1 Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Edin Gačić osumnjičen je za ubistvo policajca FUP-a, koje se dogodilo nadomak Tarčina u večernjim satima 9. februara. Policija za njim traga od prošle sedmice zbog ubistva kod mjesta Podorašac kod Konjica.

Policija apeluje na građane da ukoliko imaju informaciju gdje Gačić boravi ili posjeduju bilo kakvu informaciju koja bi mogla voditi ka pronalasku osumnjičenog da se jave Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter|Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.