U opštini Sokolac bez struje tridesetak sela

Vijesti 12. feb 201909:53 > 09:58
Srna

Na području opštine Sokolac zbog snježnog nevremena bez napona je 28 trafostanica, odnosno oko tridesetak sela.

Tehnički rukovodilac u elektrodistributivnoj radnoj jedinici Sokolac Bojan Knežević rekao je Srni da je bez struje od sinoć od 22.00 sata ostalo više od 14 sela na deset-kilovoltnom dalekovodu Kaljina, od Pustosela do krajnje tačke dalekovoda Bare, Vrhovine i Poretak.

Na deset-kilovoltnom dalekovodu Sokolovići bez struje je tokom noći ostalo deset sela od Kusača do krajnje tačke – sela Bereg.

Na dijelu dalekovoda Novo Selo bez napona su četiri trafostanice, odnosno sela Berkovići, Palež, Vrapci i Donje Babine.

Knežević je istakao da je do ovih prekida došlo zbog pada drveća na elektrovodove pod težinom mokrog snijega u šumovitim predjelima i da otklanjanje kvarova ide sporo zbog viskog snijega i neprohodnosti lokalnih puteva na tim područjima.

Prema njegovim riječima, svi kavrovi se ne mogu otkloniti tokom dana, iako su ekipe od ranih jutarnjih časova na terenu.

Stručni Saradnik za lokalne puteve opštine Sokolac Milanko Dobrilović rekao je da su u gradskom naselju očišćene saobraćajnice prvog reda prioriteta, te da će ostale ulice i lokalni putevi biti očišćeni tokom dana.

On je naveo da su mašine za održavanje puteva upućene prema centrima deset seoskih mjesnih zajednica, gdje je od juče palo i više od 40 centimetara novog snijega. Prema podacimama Civilne zaštite, u centru Sokoca palo je 28 centimetara novog snijega.

U centru opštine očišćene su saobraćajnice prvog prioriteta, dok će sa ostalih snijeg biti uklonjen tokom dana.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter|Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.