Reakcije: Mafijaški potpis u napadu na imovinu Stanivukovića

Vijesti 12. feb 201911:30 > 11:43
N1

Automobil u vlasništvu Draška Stanivukovića, poslanika u Narodnoj skupštini Narodne skupštine Republike Srpske, oštećen je sinoć, a slučaj je prijavljen banjalučkoj policiji koja je izvršila uviđaj.

VEZANE VIJESTI

Nakon što je Stanivuković javnosti prenio informaciju o ovom događaju, reagirali su zvaničnici u ovom bh. entitetu. Kako je za N1 kazao Branislav Borenović, predsjednik Partije demokratskog progresa, čiji je i Stanivuković član, radi se o opomeni s mafijaškim potpisom.

“Ovo je očigledno opomena sa mafijaškim potpisom, kako drugačije nazvati taj vandalski čin u kojem je, u toku noći, jedno ili više lica, to treba utvrditi, uništavalo vozilo Draška Stanivukovića sa opisom koji je svojestven mafijaškim filmovima. Ovdje je sad pitanje da li zaista možemo više vjerovati i da li policija Republike Srpske smije, a može sigurno, otkriti počinioce”, izjavio je Borenović za N1.

“Nakon ovoga što se noćas desilo, nama ostaje samo jedan način djelovanja, a to je izričiti zahtjev MUP-u da pod hitno otkrije izvršioce ovog vandalskog čina jer ako se to ne uradi u brzom roku, otvaramo značajan problem i pitanje je sa kakvim sve posljedicama”, istakao je Perica Bundalo, šef Kluba poslanika PDP u NS RS.

Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj skupštini RS, zatražio je hitnu reakciju policije.

“Draško i ja smo zajedno došli sa tim vozilom iz Trebinja i juče smo bili zajedno na pres-konferenciji i ovo nije samo poruka Drašku. Ovo je poruka svim građanima da nisu bezbjedni i da mafija vlada državom. Tražimo od MUP-a da u roku od 48 sati privede napadače, i prije svega nalogodavce jer su napadači nebitni – to su sigurno neki sitni prestupnici koji su za to dobili novac. U protivnom treba istrajati na smjeni ministra Dragana Lukača”, kazao je Vukanović.

Iz Policijske uprave Banjaluka ranije su saopćili da su policijski službenici postupili po zaprimljenoj prijavi o oštećenju vozila, izašli na  mjesto događaja i vrše uviđaj i preduzimaju druge potrebne radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti vezanih za oštećenje putničkog automobila marke „VW Golf“ koji je bio parkiran u ulici Bože Nikolića u Banjaluci.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.