MUP SBK: Edina Gačića traži i Specijalna jedinica

Vijesti 12. feb 201911:56 > 12:05
N1

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona intenzivno tragaju za odbjeglim Edinom Gačićem, a na terenu je i Specijalna jedinica. Potvrdio je to u razgovoru za N1 portparol MUP-a SBK Hasan Hodžić.

VEZANE VIJESTI

On je kazao da se sve aktivnosti poduzimaju u koordinaciji s FUP-om.

‘Od samog početka potrage, policijski službenici su na terenu. Pojačane su mjere sigurnosti, angažovana je Specijalna jedinica kao i brojne patrole. Sve se radi u koordinaciji s Federalnom upravom policije. Formiran je štab koji rukovodi svim aktivnostima. Da imamo nešto konkretno – nemamo. Još uvijek nemam ništa u tom smislu”, rekao je Hodžić za N1.

Reporter N1 televizije Vlado Marić javio je da u potrazi za Gačićem učestvuje više od 1.200 policajaca.

Edin Gačić osumnjičen je za ubistvo policajca FUP-a, koje se dogodilo nadomak Tarčina u večernjim satima 9. februara. Policija za njim traga od prošle sedmice zbog ubistva kod mjesta Podorašac kod Konjica.

Policija apeluje na građane da ukoliko imaju informaciju gdje Gačić boravi ili posjeduju bilo kakvu informaciju koja bi mogla voditi ka pronalasku osumnjičenog da sve jave Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.