Ministar Čampara o potrazi za Gačićem: U toku pregled prostorija

Vijesti 12. feb 201912:08 > 12:27
N1

Aljoša Čampara, ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine, kazao je danas da se vrše pregledi određenih prostorija koje se nalaze na mjestu na kojem se, prema procjenama, nalazi i odbjegli Edin Gačić.

Naglasio je kako postoje informacije koje su korisne, ali da postoje i one koje ometaju istragu.

Vršit će se određeni pregledi nekih prostorija i očekujemo jako brzo da se to desi. Provjeravaju se i neke dodatne informacije i naši operativci iz krim službe rade vezano za te podatke. Ima jako puno informacija koje dolaze, a ima i onih koje ometaju koje razvlače naše snage. Vrše se i neka dodatna vještačenja“, kazao je Čampara.

Edin Gačić osumnjičen je za ubistvo policajca FUP-a, koje se dogodilo nadomak Tarčina u večernjim satima 9. februara. Policija za njim traga od prošle sedmice zbog ubistva kod mjesta Podorašac kod Konjica.

Policija apeluje na građane da ukoliko imaju informaciju gdje Gačić boravi ili posjeduju bilo kakvu informaciju koja bi mogla voditi ka pronalasku osumnjičenog da sve jave Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.