Damir Arnaut, Emil Karamatić i Jasenka Perović gosti Novog dana

Vijesti 12. feb 201914:12 > 14:21
N1

Potraga za Edinom Gačićem, višestrukim ubicom, ulazi u deseti dan. Policija procjenjuje da se Gačić krije na lokalitetu Hadžića. Tvrde, na vrućem su tragu da ga pronađu. Sve policijske snage su na terenu. Ali i naši reporteri su. Detalje potrage donosimo tokom jutarnjeg programa.

O izlasku SBB-a iz Bh. Bloka, mogućim budućim koalicijama, dobrim i lošim odlukama, ulozi ove stranke u formiranju vlasti, za Novi dan govori Damir Arnaut, zastupnik SBB-a u Parlamentu BiH.

Sutra sastanak HDZ BiH i SDA. Ranije je Dragan Čović potvrdio dobro partnerstvo i dobar odnos sa SNSD-om. Nagovještava li se koalicija SDA-SNSD-HDZ BiH? O ovim i ostalim aktuelnostima uživo iz Mostara sutra govori novinar Emil Karamatić.

Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona donio je odluku da vrati 4.000 migranata u Sarajevo. Razlog – pitanje migranata je nadležnost države BiH, a ne Vlade USK. Čeka se reakcija Ministarstva sigurnosti BiH. Šta će biti sa migrantima ako budu vraćeni u Sarajevo, za Novi dan pojašnjava Emir Prcanović iz Udruženja “Vaša prava”.

U Novom danu sjećanja na ZOI ‘84. evocira Jasenka Perović – trenutno mendžerica za umjetničko klizanje EYOF 2019, a prije 35 godina djevojčica koja je nastupila kao predklizačica na zatvaranju ZOI u Sarajevu. Uživo smo na probi djevojaka koje se pripremaju za takmičarski dio programa u umjetničkom klizanju.

N1 ekipa u Banjoj Luci će vam pokazati kako izgleda Biblobus – putujuća biblioteka parkirana na Trgu Krajine u Banjaluci. Kapacitet bibliobusa je 6.000 knjiga, ima pristup internetu, a ova putujuća biblioteka redovno će obilaziti banjalučka naselja kao i naselja u okolini čiji stanovnci nemaju biblioteku u svojim mjestima.

Minela Jašar – Opardija sa vama od 7 sati u Novom danu.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.