Potraga za Edinom Gačićem dospjela na naslovnice svjetskih medija

Vijesti 12. feb 201915:02 > 15:09
N1

Vijest o potrazi i potjeri za Edinom Gačićem koji se sumnjiči za višestruko ubistvo dospjela je na naslovnice uglednih svjetskih medija.

Washington Post, New York Times, Business Insider, ABC News i mnogi drugi objavili su informaciju da duže od sedam dana policija traga za osobom koja je ubila dvije osobe i da su ti slučajevi podigli paniku u državi.

Svjetski mediji navode informacije koje su objelodanjene i u domaćim medijima: da je Gačić naoružan, opasan, te da je ranije služio kaznu zatvora – ali da je 2017. godine pušten na slobodu.

Vijest o potrazi za Gačićem svjetski mediji prenijeli su sa stranica agencije Associated Press.

Također, navedeno je da više od 1.200 policajaca i policijskih službenika traga za Gačićem, te da će se, ukoliko bude potrebno, tražiti angažman Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Edin Gačić osumnjičen je za ubistvo policajca FUP-a, koje se dogodilo nadomak Tarčina u večernjim satima 9. februara. Policija za njim traga od prošle sedmice zbog ubistva kod mjesta Podorašac kod Konjica.

Policija apeluje na građane da ukoliko imaju informaciju gdje Gačić boravi ili posjeduju bilo kakvu informaciju koja bi mogla voditi ka pronalasku osumnjičenog da sve jave Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo.

Screenshot
Screenshot
Screenshot
Screenshot
Screenshot
Screenshot
Screenshot
Screenshot
Screenshot

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.