Sindikat policije KS: Saradnja građana i policije nema alternativu

Vijesti 12. feb 201917:13 > 17:16
N1

Predsjednik UO Sindikata policije Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić uputio je čestitku policiji Kantona Sarajevo i kolegama iz svih policijskih agencija povodom koji su uzeli učešća u vrlo složenoj operativnoj akciji pronalaska Edina Gačića.

“Pored svih problema i nedaća sa kojima se policija susreće, izvršenje još jednog zadatka u nizu daje potvrdu da građani imaju razloga vjerovati u našu policiju i da je ista sposobna odgovoriti najsloženijim sigurnosnim izazovima. Saradnja građana i policije nema alternativu”, navedeno je u saopćenju.
“Iskrene čestitke i zahvalnost svima koji su uzeli učešća i doprinijeli uspješnoj realizaciji ovog službenog zadatka, uz želju za brz oporavak povrijeđenog kolege”, saopćeno je.
Edin Gačić osumnjičen je za ubistvo policajca FUP-a Mahira Begića na području Suhodola kod Tarčina u večernjim satima 9. februara, a policija za njim traga od prošlog ponedjeljka zbog ubistva Sauda Sultanića u Podorašcu kod Konjica.

Gačić je prije ovih ubistava počinio još dva. On je 1998. godine ubio Ismeta Gunića, a 2002. i svoju majku.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagrami UŽIVO na ovom linku.