Nikšić: Pokazalo se da imamo opremljene policajce

Vijesti 12. feb 201917:29 > 17:31
N1

Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH u Danu uživo na N1 čestitao je policijskim snagama koje su locirale Edina Gačića, te istakao da je vrlo važno imati opremljenu i osposobljenu policiju.

On je kazao da je i prije ubistva policajca FUP-a, Mahira Begića, ubistvo u Podorašcu, u selu Brđani izazvalo ogorčenje građana – jer je ubijen čovjek iza kojeg je ostala porodica.

“Odmah nakon ubistva u Konjicu kantonalni MUP je digao snage, da li je izostala koordinacija – teško je s tog aspekta govoriti”, poručio je Nikšić.

“Ubica je otkriven, suprotstavio se policajcima koji su morali da ga ubiju, a to pokazuje koliko je važno da imamo opremljenu jedinicu, osposobljenu. Koristim priliku da čestitam svima koji su učestvovali. Nikome nije drago kada mora doći do ovakvog ishoda, ali se pokazalo da imamo opremljene policajce”, naveo je Nikšić.

Napad na policiju je napad na državu u drugim zemljama Evrope i svijeta, a Nikšić je kazao da je najbitnije da se reagovalo.

“Ali nakon što se desio zločin. Uvijek sam spreman dati podršku policajcima koji izalžu svoje živote svakodnevno. Treba obratiti pažnju na to da se policiji omogući da rade svoj posao”, poručio je Nikšić.

Ubica Edin Gačić ubijen je danas na području općine Hadžići, potvrđeno je za N1. Kako je za N1 potvrdio komesar MUP-a Kantona Sarajevo, Gačić je ubijen prilikom razmjene vatre.

Tom prilikom lakše je povrijeđen pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova KS. Edin Gačić osumnjičen je za ubistvo policajca FUP-a Mahira Begića na području Suhodola kod Tarčina u večernjim satima 9. februara, a policija za njim traga od prošlog ponedjeljka zbog ubistva Sauda Sultanića u Podorašcu kod Konjica. Gačić je prije ovih ubistava počinio još dva. On je 1998. godine ubio Ismeta Gunića, a 2002. i svoju majku.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagrami UŽIVO na ovom linku.