Hronologija potrage za opasnim ubicom Edinom Gačićem (FOTO)

Vijesti 12. feb 201919:03 > 19:10
N1

Nakon što je za njim tragalo više od 1.200 policajaca, Edin Gačić je lociran i likvidiran u razmjeni vatre sa policijom.

Prema službenim navodima policije, Gačić je ubijen na širem području Tarčina, u općini Hadžići. Punih devet dana, javnost je svjedočila opsežnoj potrazi sa zemlje i iz zraka.

N1

Edin Gačić je 4. februara u 7.30 ujutro usmrtio Sauda Sultanića u mjestu Podorašac, u blizini Konjica. Policija mu je ubrzo izgubila svaki trag.

N1

Potragu za njim narednih dana vodilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona. Nije bilo novih informacija, sve do 9. februara.

N1

Tog dana, u večernjim satima, pronađeno je beživotno tijelo pripadnika Federalne uprave policije, Mahira Begića. Kantonalno tužilastvo u Sarajevu otvorilo je istragu.

N1

Potraga je intenzivirana na području sarajevskog kantona. SIPA, OSA, kantonalni MUP-ovi, i MUP Republike Srpske, angažovali su svoje ljudstvo i resurse, da lociraju i privedu pravdi Edina Gačića.

N1

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagrami UŽIVO na ovom linku.