Dan nakon okončanja potrage za Edinom Gačićem

Vijesti 13. feb 201907:52 > 08:25
N1

Jučer je u poslijepodnevnim satima ubijen Edin Gačić, višestruki ubica, za kojim je policija tragala devet dana. Likvidiran je u razmjeni vatre sa policijom.

Reporterka N1 televizije Marijana Kršo jutros je podsjetila šta se jučer dešavalo.

Potraga za ovim osuđenim ubicom jučer je bila najmasovnija dosad, a završena je poslijepodne nakon što je u razmjeni vatre sa policijom likvidiran. Tom prilikom lakše je povrijeđen jedan policajac koji se nalazi van životne opasnosti.

Za Gačićem se tragalo od ponedjeljka prošle sedmice nakon što je u mjestu Podorašac u općini Konjic ubio trgovca Sauda Sultanića, pa sve do subote, kada je u mjestu Suhodol, nedaleko od Tarčina, pronađeno tijelo pripadnika Federalne uprave policije Mahira Begića, nakon čega je istragu pokrenulo i Tužilaštvo KS.

Osim pripadnika MUP-a KS i FUP, u potragu su se uključili pripadnici policijskih uprava i iz ostalih kantona, kao i MUP RS koji je dao podršku. Uključeni su bili i pripadnici SIPA-e, OSA-e. Tragali su za ovim višestrukim ubicom sve do jučer, kada je lociran u blizini Kiseljaka kada su gu pripadnici policijskih i sigurnosnih struktura opkolili, tražili od njega da se preda što je on odbio te je likvidiran.

Uviđaj je i dalje u toku, a Tužilaštvo KS i dalje vodi istragu.

Treba istaći i da je osim za ova dva ubistva, Gačić već odslužio zatvorsku kaznu za ubistvo saborca i svoje majke, nakon što je pušten iz zatvora, ali uz napomenu da je psihički bolesna osoba i da mu je potreban nadzor, ali on taj nadzor nije imao te je počinio još dva svirepa ubistva.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.