Semir Šut: Čestitka sarajevskim specijalcima

Vijesti 13. feb 201910:33 > 10:36
N1

Povodom uspješno okončane policijske potrage za odbjeglim Edinom Gačićem, policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Semir Šut, uputio je policijskom komesaru MUP-a KS Mevludinu Haliloviću i pripadnicima Jedinice za specijalističku podršku Uprave policije MUP-a KS, angažovanim u provođenju spomenute akcije, čestitke na iskazanoj hrabrosti i visokom stepenu profesionalizma.

Kako je saopćeno iz MUP-a KS, tom prilikom je naglasio da nas ovakvi događaji upućuju na međusobnu saradnju i solidarnost, građanima vraćaju povjerenje u policiju, na taj način jačajući motivaciju policijskim službenicima za izvršavanje najtežih i najsloženijih policijskih zadataka.

Za Gačićem se tragalo od ponedjeljka prošle sedmice nakon što je u mjestu Podorašac u općini Konjic ubio trgovca Sauda Sultanića, pa sve do subote, kada je u mjestu Suhodol, nedaleko od Tarčina, pronađeno tijelo pripadnika Federalne uprave policije Mahira Begića, nakon čega je istragu pokrenulo i Tužilaštvo KS.

On je ubijen jučer u razmjeni vatre s pripadnicima Specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.