Nermin Nikšić za N1: SDA je predala upravljanje državom

Vijesti 13. feb 201911:19 > 11:33
N1

Nermin Nikšić, predsjednik Socijademokratske partije Bosne i Hercegovine, kazao je za N1 da je Stranka demokratske akcije predala Savezu nezavisnih socijaldemokrata i Hrvatskoj demokratskoj zajednici ''upravljanje državom''.

On je u razgovoru za Zvonkom Komšićem poručio da je SDP prije devet godina bio sa SDA. Potom je otkrio razlog zbog kojeg stranka koju vodi, ne želi ponovo u vlast sa SDA.

“Mi smo 2010. kad smo pobijedili i preuzeli odgovornost, bili sa SDA. U onom periodu javnih radova, investicija, penzija – nama je ostala odgovornost, a njima zasluge i privilegije. Ne želimo istu grešku da napravimo”, rekao je Nikšić i dodao:

”Povjerovao sam da je SDA bila spremna da se mijenja u posljednjih mjesec dana. Kad su glasali za četvrtog delegata SNSD-a, do četvrtka kada ustvari, definitivno predato upravljanje državom HDZ-u i SNSD-u. Oni praktično imaju prostu većinu, od 15 delegata – oni imaju 8. Nijedan zakon ne može proći bez njihove saglasnosti. Neodgovorno je od njih. Stalno su omogućavali da osiguraju to”, rekao je Nikšić”, naglasio je on.

Kompletan razgovor s Nikšićem u nastavku.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagrami UŽIVO na ovom linku.