Ministar Katica još uvijek nije razgovarao s Tarićem: Čekamo izvještaj

Vijesti 13. feb 201913:54 > 14:12
N1

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica još uvijek nije razgovarao sa Sadmirom Tarićem, mladićem koji tvrdi da je upravo njegova informacija pomogla policiji da pronađe jučer lociranog i ubijenog - ranije odbjeglog ubicu Edina Gačića.

VEZANE VIJESTI

Katica je u kratkom razgovoru za N1 kazao da će procedura biti ispoštovana.

Nisam razgovarao s tim mladićem, ali je definitivno procedura takva da ćemo sačekati policijski izvještaj na osnovu kojeg ćemo se dalje odrediti spram ovog pitanja”, rekao je Katica.

Podsjećamo, Sarajlija Sadmir Tarić, uposlenik preduzeća Sarajevoputevi d.d, tvrdi da je on pomogao da se pronađe višestruki ubica Edin Gačić, koji je bio u bjekstvu devet dana.

Ova informacija privukla je veliku pozornost javnosti danas, a kako je sam Tarić kazao u razgovoru za N1, odbjeglog Gačića vidio je u nedjelju nakon čega je obavijestio policiju.

Nakon Tarićevih medijskih istupa oglasio se kantonalni premijer Edin Forto poručivši da će s ovim mladićem biti obavljeni razgovori.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.