Papić, Katica i Čampara u Danu uživo

Vijesti 13. feb 201915:06 > 15:12
N1

Djelovanje policijskih agencija u Bosni i Hercegovini tokom potjere za Edinom Gačićem, sastanak Stranke demokratske akcije i Hrvatske demokratske zajednice, demografska kretanja u Bosni i Hercegovini - teme su izdanja Dana uživo za 13. februar.

Potraga za Edinom Gačićem završena je jučer u poslijepodnevnim satima, likvidacijom četverostrukog ubice. O akciji, saradnji, koordinaciji, te nagradi za informaciju o bjeguncu danas razgovat ćemo sa ministrima unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine i Kantona Sarajevo, Aljošom Čamparom i Admirom Katicom.

Sastanak delegacija Stranke demokratske akcije i Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine, koje predvode predsjednici stranaka Bakir Izetbegović i Dragan Čović, u toku je u Sarajevu. Očekujemo press konferenciju koju ćemo prenositi uživo, a u našem studiju bit će Žarko Papić, politički analitičar.

Natalitet u Bosni i Hercegovini je u opadanju. Odavno smo brojem preminulih premašili broj rođenih. Kakva nam je budućnost? Kako motivisati i čime mlade ljude da ostanu, da stvaraju porodice? Sistem je ignorantan i nezainteresovan. Sve za Dan uzivo komentarisat će Mirza Emirhafizović, demograf i docent na Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Kadifa Tahirović Murajčić političarka je iz Cazina koja svoju inspiraciju pronalazi u ljubavi, u miru. Iza nje je pet knjiga različite tematike. O pisanju, inspiracijii i djelima danas će govoritii u Danu uživo.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.