Cikotić, Fazlagić, Kovačević i Đulić u Novom danu

Vijesti 13. feb 201915:13 > 15:23
N1

Politička situacija u Bosni i Hercegovini, sigurnosna situacija, EYOF i Zimske olimpijske igre 1984, godišnjica oslobođenja Mostara oda fašizma, godišnjica Iranske revolucije, Dan zaljublenih - neke su od priča koje vam donosimo u sutrašnjem izdanju Novog dana.

Član predsjedništva Stranke demokratske akcije, bivši ministar odbrane Bosne i Hercegovine, Selmo Cikotić, gost je Novog dana. Govorimo o formiranju vlasti na u Bosni i Hercegovini, koalicijama, NATO savezu, općenito političkoj situaciji u zemlji.

Na sastanku lidera Stranke demokratske akcije i Hrvatske demokratske zajednice, Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića raspravljalo se o uspostavi vlasti. Odjeke sastanka i odluka komentarisat ćemo sa Radovanom Kovačević, PR-om Saveza nezavisnih socijaldemokrata uživo iz Banjaluke.

Eldan Mujanović, direktor Centra za istraživanje politike suprotstavljanja kriminalitetu i profesor na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu gost je Novog dana. Šta raditi kako nam se ne bi ponovio slučaj Gačić naša je tema.

Mirsad Fazlagić, član šampionske generacije Fudbalskog kluba Sarajevo 1966. godine prvaka Jugoslavije, učesnik olimpijskog turnira 1964. u Japanu, vlasnik Šestoaprilske nagrade, fudbalska legenda govorit će u Novom danu o EYOF-u, Olimpijadi i sportu općenito.

Sead Đulić, predsjednik SABNOR-a Mostar i direktor mostarskog Teatra Mladih naš je gost u rubrici Press. Obilježavamo 74 godine od oslobođenja Mostara od fašizma.

U okviru kulturnih manifestacija u Sarajevu povodom 40. godišnjice iranske islamske revolucije, u Bošnjačkom institutu 14. februara bit će održana promocija nove knjige Hajrudina Somuna ‘Sefernama iz Irana’, i izložba predmeta koji se spominju u tom djelu. Tim povodom Hajrudin Somun će biti naš gost.

Uživo smo i na mostu ljubavi, 14. februar je Dan zaljubljenih, govorit ćemo o ljubavi.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.