Zlatko Lagumdžija za N1: Očigledno postoje oni koji se plaše mog povratka

Vijesti 13. feb 201917:38 > 17:41
N1

On je uvijek bio, a nije krio, čovjek koji je bio malo više Bošnjak, musliman od mene. I ja sam Bošnjak, musliman, ali nisam kao Bakir. Ovo je komentar Zlatka Lagumdžije, bivšeg predsjednika SDP-a o aktuelnom prvom čovjeku SDA i bivšem članu Predsjedništva BiH.

Nakon sjednice Glavnog odbora SDP-a, Zlatka Lagumdžiju su pojedinci okrivili da je “savjetnik Bakira Izetbegovića”, a on je sve to opovrgnuo u Večernjem studiju na N1.

“To su gluposti. To najviše plasira polusvijet i smeće SDP-a. Oni to poturaju. Poturaju ljudi koji ne znaju kako da me diskredituju. Mogu reći da sam glup, da sam neradnik, ali mi ne mogu reći da sam predsjednik SDP-a. Ja predstavljam sebe, nemam funkciju. Očigledno postoje oni koji se plaše mog povratka”, kazao je.

VEZANE VIJESTI

Porodična kuća Lagumdžija i Izetbegovića se nalazi u blizini, stoga se njih dvojica znaju jako dobro, a najviše su se “družili” tokom ratnih dešavanja u BiH.

Kakav je Bakir Izetbegović danas?

“Promijenio se. Ušao je u godine. Ja kad bi bio s njim bliži – rekao bi mu ‘joj i ti si dobro prošao’. On je uvijek bio, a nije krio, čovjek koji je bio malo više Bošnjak, musliman od mene. I ja sam Bošnjak, musliman, ali nisam kao Bakir.”

Inače, Lagumdžija je tokom gostovanja kazao da je “arogantan kao Meša Selimović”, kojeg je lično poznavao.

“Arogantan sam kao Meša, a i on jeste. Nije dao na sebe. Zato sam i doktorirao – zbog njegove rečenice da ima neka budala, i da ne dozvolim da nemam papir.”

Pogledajte snimak kompletne emisije.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.