Drama u Tuzli: Pucnjava, filmska potjera, bijeg i hapšenje

Vijesti 14. feb 201911:41 > 11:52
Ilustracija

Kasno sinoć, oko ponoći, službenici policije Policijske stanice Zapad su u ulici Rudarska nakon uočenog prekršaja pokušali da zaustave vozilo marke Škoda Octavija-karavan, vlasništvo E. B. iz Tuzle, saopćeno je danas iz MUP-a TK.

Kako navode iz policije, vozač se oglušilo na znak policajaca te je nastavilo kretanje u pravcu raskrsnice Irac. S ciljem zaustavljanja, vozilo je praćeno sa uključenim svjetlosnim i zvučnim signalima. Dolaskom u raskrsnicu na Ircu iz pmv. Škoda-Oktavija, kroz prozor suvozača, nepoznato lice je ispalilo nekoliko hitaca iz pištolj nakon čega se velikom brzinom udaljilo u pravcu Bukinja.

S obzirom na opasnost i rizike u datom momentu u potjeru navedenog vozila uključena je i Specijalna jedinica. Tokom potjere za vozilom iz njega je u više navrata pucano kroz prozor. Vozilo je skrenulo u Lipnicu u ulici Ozrenska gdje se zaustavilo i iz njega su izašla četiri muška nepoznata lica, dok je jedno od njih odbacilo pištolj. U tom trenutku vozač u Škodi-Oktaviji vozilom kreće u pravcu službenog vozila MUP-a TK-a. U namjeri da izbjegnu direktan kontakt sa vozilom koje im se približavalo, službenici policije su vožnjom unazad pokušali da izbjegnu kontakt, a tom prilikom su sletjeli sa kolovoza u kanal, a vozilo Škoda-Oktavija se udaljila sa lica događaja.

”U travi gdje je vozilo bilo parkirano pronađen je odbačeni pištolj. Utvrđeno da se radi o gasnom pištolju. Odmah zatim pronađena su četiri nepoznate osobe koje su stavljene pod kontrolu a radi se o: S. M. rođen 1983 godine iz Tuzle, dva šesnaestogodišnja lica i jedan sedamnaestogodišnjak.

Kako navode iz MUP-a u mjestu Plane zaustavljeno je vozilo Škoda-Oktavija kojom je upravljao A. D. rođen 2000. godine iz Tuzle. Također je zaustavljeno i vozilo marke BMW kojim je upravljao Z. K. rođen 1997. godine, a na mjestu suvozača se nalazio B.B. rođen 1998. godine, oba iz Tuzle. Lica su stavljena pod kontrolu jer se sumnja da je jedan od navedenih u vrijeme incidenta bio u vozilu Škoda Octavija. Prilkom slijetanja službenog vozila dva službenika policije zadobila su povrede, a na vozilu je nastupila materijalna šteta”, saopćeno je iz MUP-a.

O navedenom događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva TK. Istraga je u toku.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.