Pretresi u policijskoj stanici u Kalesiji, uhapšen načelnik i dva policajca

Vijesti 14. feb 201915:40 > 15:43
N1

Načelnik Operativnog centra MUP-a Tuzlanskog kantona Vahidin Omerbegović, te službenik i istražitelj iz Policijske stanice u Kalesiji osumnjičeni su da su počinili više krivičnih djela.

Glasnogovornik Tužilaštva TK-a Admir Arnautović kazao je da je Omerbegović osumnjičen za zloupotrebu položaja i ovlaštenja, odavanje službene tajne, primanje nagrade ili drugog oblika koristi, trgovinu uticajem, primanje dara ili drugog oblika koristi, u periodu dok je obavljao funkciju zamjenika načelnika Operativnog centra MUP-a TK, a potom načelnika Operativnog centra MUP-a TK i komandira Policijske stanice Kalesija.

“Službenik i policajac iz policijske stanice Kalesija su osumnjičeni za primanje dara i druge oblike sticanja koristi, te za krivotvorenje službene isprave”, kazao je Arnautović.

Po nalogu Tužilaštva TK pripadnici MUP-a TK vrše pretrese u policijskoj stanici u Kalesiji i poslovnom objektu u Tuzli. Nakon završetka pretresa nad osumnjičenima će biti obavljena kriminalistička obrada i bit će predati u nadležnost Tužilaštva.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagrami UŽIVO na ovom linku.