MUP RS: Policijski službenik nije prijetio Begiću, ali jeste bio bahat

Vijesti 14. feb 201916:01 > 16:02
N1

Protiv policijskog inspektora Policijske uprave Banjaluka, čiji glas se može raspoznati na spornom snimku koji je objavio poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) Draško Stanivuković, bit će pokrenut disciplinski postupak, saopštio je MUP RS.

Stanivuković je juče na društvenim mrežama objavio snimak sa saslušanja novinara i njegovog prijatelja Ivana Begića, u kojem policijski inspektor otvoreno prijeti Begiću.

VEZANa VIJEST

“Ti nemaš 14 ovlaštenja, ja imam 14 – da te mogu dovesti, privesti, upozoriti, narediti, lišiti slobode, pretresti, sve su to veze, oduzeti ti vozilo, hitno upotrijebiti fizičku snagu, gumenu palicu, oružje… Država mi davno kupila pištolj i rekla – Miloše izvoli”, rekao je, prema audio snimku, policijski inspektor Begiću.

Na društvenim mrežama pojavile su se informacije da se radi o načelniku Odjeljenja za imovinske delikte PU Banjaluka Milošu Bandiću.

U entitetskom MUP-u je navedeno da taj policijski službenik nije prijetio smrću Begiću, već da se “bahato i neprofesionalno ponašao”.

MUP je naveo da će Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka biti podnijeta krivična prijava protiv Stanivukovića i Begića zbog krivičnog djela “neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanje”.

MUP RS je pozvao Stanivukovića da, kako se navodi, “prestane da širi dezinformacije i neistine, a sve sa ciljem narušavanja ugleda Ministarstva unutrašnjih poslova RS”.

Begić je na saslušanje pozvan jer je, kako tvrdi policija, 11. februara uvečer dovezao automobil u vlasništvu porodice Stanivuković u dvorište njihove kuće.

Stanivuković je dan kasnije objavio da je njegov automobil oštećen u noći 12. februara.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.