Damir Mašić reagovao na izjave Zlatka Lagumdžije u programu N1

Vijesti 14. feb 201918:44 > 19:03
N1

Damir Mašić, politički direktor SDP-a reagovao na izjave Zlatka Lagumdžije, bivšeg predsjednika te stranke kazavši da nije tačno da ga je Lagumdžija stvorio, te da bi mnogo oštrije reagovao da se radi o izjave neke mlađe, nadobudne osobe.

Podsjećamo, Lagumdžija je u Večernjem studiju kazao da je Mašić, kao i Saša Magazinović jedna od njegovih grešaka iz rasadnika grešaka koje je napravio vodeći SDP.

“Da se radi o izjavi mlađe, nadobudne osobe imao bih oštriji komentar. S obzirom da se radi o starijoj osobi čiji dignitet želim da sačuvam, kao i SDP-ov i svoj – nisu Lagumdžiji problem ni Čengić, ni Mašić, ni Magazinović”, kazao je dodavši:

“2014. godine je SDP lista bila kažnjena. Prvi put poslije Dejtona nismo imali direktni mandat iz Kantona Sarajevo. Mi smo 2018. godine gotovo uduplali broj glasova. To su činjenice”.

VEZANE VIJESTI

On je kazao da je SDP uduplao broj glasova za državni i Federalni Parlament, te da se broj glasova u Kantonu Sarajevo povećao.

“Nije tačno da me stvorio. Ja sam krenuo u Gračanici 1997. godine, gore sam bio predsjednik Foruma mladih, ušao sam i u glavni odbor i parlament bez Lagumdžije. Nazvati nekoga propalim studentom ko nikad nije pao na ispitu – ne bih da se valjam u tom blatu”, poručio je Mašić.

On je istakao da sve što ima da kaže – izgovori na sjednicama organa SDP-a.

“Meni je u ovom slučaju ipak interes svih nas na višem nivou”, poruka je Damira Mašića.

Slične izjave Lagumdžijinim imao je i Ivo Komšić, a Mašić je rekao da za razliku od njega nikada nije mijenjao politički dres.

“Ivo je promijenio tri-četiri dresa. 2006. ili 2007. je svojim glasom, mimo HSS-a, izabrao u Dom naroda Ivu Miru Jovića”, kazao je Mašić.

Komentarišući svoj odnos i konflikte sa Elmedinom Konakovićem, Mašić je rekao da nikada nisu imali personalnu prirodu.

“Iskreno da vam kažem, nisam bio fan rada Konakovića. On je prihvatio dio diskusija. Kada je izašao iz SDA, počeo je graditi drugu priču – zašto ne bi bio prihvatljiv partner. Između SDA i Konakovića uvijek ću izabrati Konakovića”, poručio je.

Na pitanje o pokretanju inicijative za smjenu članova Glavnog odbora SDP-a, čiji je i Mašić član, on je kazao da svako ima pravo da podnese inicijativu – ali da neće hipotetički odgovarati na pitanja.

Pogledajte snimak gostovanja. 

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.