Damir Mašić za N1: Lično – osuđujem ponašanje Damira Nikšića

Vijesti 14. feb 201918:57 > 19:05
N1

Damir Mašić, politički direktor SDP BiH lično smatra da je ponašanje Damira Nikšića i njegov ulazak na sjednicu Glavnog odbora neprihvatljiv, ali da će sačekati okončanje postupka unutar stranke kako bi komentarisao slučaj.

Podsjećamo, Nikšić je proteklog vikenda na sjednici Glavnog odbora SDP-a u Sarajevu vrijeđao dio članova ove stranke iz Tuzlanskog kantona nakon čega je odstranjen iz zgrade. Mašić je rekao da je mnogo nedoumica u javnosti, te je prvo iznio lični stav.

“Bilo koja vrsta uvreda, ponižavanja, vrijeđanja bilo koga ko ima različito mišljenje je neprihvatljiva i osuđujem je. Obzirom da je donesena odluka na Glavnom odboru istu noć – zaduženo je Predsjedništvo stranke da sprovede postupak. Epilog postupka će biti poznat javnosti”, izjavio je Mašić.

“Nikad se ne može i ne treba tako ponašati. Provest će se partijski postupak i bilo bi neozbiljno od mene da kažem mišljenje. Kada se donese odluka, mogu da komentarišem jesam li zadovoljan ili ne.”

VEZANE VIJESTI

Podsjećamo, Enver Bijedić, predsjednik Kantonalnog odbora Socijaldemokratske partije Tuzlanskog kantona, kazao je danas za N1 da je ovaj Odbor zvanično zatražio isključenje Damira Nikšića iz članstva ove stranke.

Kako nam je potvrđeno, na ovaj potez KO se odlučio nakon uvreda koje je zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo iznio na račun SDP-ovog ogranka u Tuzli.

Odluka je donesena na jučer održanoj proširenoj sjednici Predsjedništva KO SDP TK.

Mašić je u Danu uživo imao samo riječi hvale o KO SDP iz Tuzlanskog Kantona, te je rekao da je SDP ponosan na sve ono što je ovaj dio stranke uradio, osvojivši 50.000 glasova u tom kantonu, gdje su odnijeli i pobjedu na izborima 7. oktobra 2018. godine.

“Oni su svima nama uzor. Nama u Kantonu Sarajevu je cilj da budemo kao Tuzla”, kazao je Mašić. 

On je kazao da je u Kantonu Sarajevo SDP sa partnerima iz Bh. bloka i drugim partijama uspio formirati vlast bez SDA, te da je u TK specifična situacija jer su formirana tri bloka.

“Sa SDA, sa PDA ili opozicija. Što se mene tiče, to se tiče kantonalne organizacije da kaže šta će. S kim preferiraju i da se traži saglasnost GO SDP”, naveo je Mašić.

Na Glavnom odboru SDP-a je donesena odluka da se na Federalnom i nivou BiH ne ulazi u koaliciju sa SDA, HDZ i SNSD.

Pogledajte snimak kompletnog gostovanja. 

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.