Ekspresna reakcija sarajevske policije nakon novog razbojništva

Vijesti 15. feb 201912:13 > 12:23
N1/Ilustracija

Sarajevska policija jučer je zabilježila ekspresnu reakciju nakon izvršenog razbojništva. Osumnjičeni muškarac uhapšen je vrlo brzo nakon počinjenog krivičnog djela.

Dogodilo se to jučer u 10,25 sati, a Četvrta policijska uprava obaviještena je da je u ulici Trg Barcelone, općina Novi Grad Sarajevo nepoznata osoba izvršila krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u apoteci Europharm.

Tom prilikom maskirano nepoznato lice je uz prijetnju nožem, otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. Radeći na rsvjetljavanju opisanog krivičnog djela, policijski službenici su ulici Trg međunarodnog prijateljstva, općina Novi Grad Sarajevo, pronašli i lišili slobode lice S.H., rođen 1990.godine u Višegradu, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo.

O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Izvršenim pregledom šireg lokaliteta, u ulici Olimpijska, općina Novi Grad Sarajevo, pronađeni su i izuzeti predmeti korišteni prilikom izvršenja navedenog krivičnog djela.

Uhapšeni muškarac je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici IV PU nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem, saopćeno je iz MUP-a KS.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.