Novo obraćanje Davora Dragičevića: Dao bih svoj život za njega

Vijesti 15. feb 201914:15 > 14:21
N1

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida, obratio se članovima grupe Pravda za Davida, ali i opoziciji u Republici Srpskoj koju je žestoko kritikovao.

Davor je na početku pozdravio Muriza Memića i njegovu porodicu.

“Znam da im je na današnji dan teško, tri godine otkako je njihov sin Dženan preminuo”, kazao je Davor.

Kako je naveo, povod za današnje obraćanje su “objave koje mnogi nisu shvatili kako treba”. Posebno se obratio opoziciji u RS.

“Tužilaštvo ništa ne radi na organizovanom ubistvu Davida Dragičevića. Meni nisu trebali dati nijedno obećanje, nisam na glasanje izašao niti ću ikad. Nenarodna skupština RS je firma Milorada Dodika, Dragana Lukača… Mislim da nijedan častan i pošten čovjek tu ne može raditi. Šetnja slobodnih građanih za sutra je zabranjena. Opozicijo, Vukota, Borenoviću, red je da stanete iza tog naroda i da ga zaštitite. Da stanete sutra na čelo kolone i da povedete građane u šetnju Banjalukom, da pokažete da ste spremni, i svojim životom ako treba, zaštitite ljude zato što su vam oni dali glas i povjerenje. Piskaranje i ostalo mene ne interesuje”, naveo je Davor.

Kako je naveo u obraćanju, “sjedeći u skupštinama dajete im legitimitet”.

“Vi njima, opozicijo, dajete legitimet da i dalje ubijaju. Nikada gora situacija nije bila. Očekujte da se ja vratim? Vratit ću se, ali u zatvor i na taj način da poginem neću. Vratit ću se na drugačiji način, živog me uhvatiti neće. Opozicijo, ko je od vas maltretiran. Sjedite, hodate i pijete. Dodik vam baci kost, zašto ne zaštitite narod koji je glasao i stao uz vas. Pravite konsenzus i jedinstvo za zločince i ubice. Morate se probuditi, neće vam dati da dišete vazduh. Trenutno ne mogu biti s vama, ali sam uz vas. Vremena za saopštenja, animiranje EU i svega nema. Ne može tako. Opozicijo, ako nećeš, sjedi i uživaj. Gdje ste u ovim momentima dok narod siluju i šikaniraju? Spavate li mirno sa svojim porodicama? Ja sam razuman čovjek, samo me demantujte, ali ne možete. Vukota se kandidovao za predsjednika RS i opet ste ušli u skupštinu i na te pozicije. Ko da vam vjeruje više? Ja vam nisam vjerovao nikad”, rekao je Davor, te dodao da samo vjeruje svom advokatu Ifetu Feragetu.

“I dalje stojim iza njega i vjerujem mu. Dao bih svoj život za njega. Vidjeli ste šta se radi 25. 12. u Banjaluci. Htjeli ste da me uhapsite i zatvorite. Za koga se borite? Ja se borim za svoje dijete i svu ostalu djecu. Jedva čekam da dođem kod Davida. Jedini put koji imam je to”, poručio je Davor, te nastavio:

90 posto glasova ste dobili na logo ovog djeteta. Drage su vam fotelje, beneficije, sjedite u nenarodnoj skupštini RS, sjedite u parlamentu i ne napuštate. Tako se ništa neće promijeniti. Sud naroda je najjači, svima će vam narod suditi. Nemamo oružja, imamo srce. Podupirete sistem, podupirete zločince, pišete saopćenja koja ne vrijede ničemu. Isti vazduh udisati nećemo. Hvala vam što ne mogu kuće vidjeti, njegove sobe, što se potucam po bijelom svijetu. Oprosta i zaborava nema. Ja ću se vratiti kad-tad, ali ni moj grob neće biti tamo. Dodik, Lukaču, vidjet ćemo se uskoro“.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.