Grabar – Kitarović: Čvrsto sam opredijeljena pružati potporu Hrvatima BiH

Vijesti 16. feb 201913:15 > 13:22
N1

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović na konferenciji za medije povodom četvrte godišnjice njenog polaganja svečane zakletve kao predsjednice Hrvatske, između ostalog, govorila je i o Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

“Kao i od sada, čvrsto sam opredijeljena pružati potporu Hrvatima Bosne i Hercegovine u njihovim nastojanjima da ostvare sva prava koja im pripadaju kao konstitutivnom i jednakopravnom narodu”, kazala je Grabar – Kitarović u svojoj drugoj konferenciji u mandatu.

Kako je kazao, važnim drži i rješavanje problema sa Slovenijom, ali i saradnju sa Srbijom pri čemu je posebno važno rasvijetliti sudbinu nestalih. Poručila je da se Hrvatska ne brani samo na granicama, nego i na kriznim udaljenim žarištima.

“Hrvatska se brani daleko od Hrvatske. Dom se ne brani na kućnom pragu jer kada opasnost dođe do doma tada je već prekasno”, citirala je predsjednica riječi hrvatskog vojnika i ratnog veterana.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.