Zbog saobraćajne nesreće obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-17

Vijesti 16. feb 201913:56 > 13:57
zepce.ba

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjestu Mravići na magistralnom putu M-17 Zenica-Doboj, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Vremenske prilike su povoljne, a pojačana frekvencija vozila bilježi na putevima ka ski centrima i zimskim izletištima. Na planinskim prevojima, kao i u usjecima upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Vozačima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Radovi na rekonstrukciji mosta u toku su na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno, putnička i manja teretna vozila saobraćaju preko mosta, dok je za teretna vozila preko 7,5 tona ukupne mase alternativni pravac Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Pojačan je promet vozila na ulazu u BiH na graničnim prelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.