Protesti grupe Slobodni građani Banjaluke nisu održani

Vijesti 16. feb 201919:35 > 19:58
N1

Najavljeni protesti u Banjaluci, u organizaciji Facebook grupe Slobodni građani Banjaluke ipak nisu održani.

Iz grupe kažu da su tražili odobrenje da održe protestni skup na jednoj od dvije lokacije, tj na Trgu Krajine ili parku Dr. Mladen Stojanović, i tražili su da im se odobri protestna šetnja.

Međutim, kako kažu iz grupe, dozvoljeno im je da održe protestni skup u parku Dr. Mladen Stojanović i da su oni to odbili.

Nakon toga, oni su se priključili pripadnicima grupe Pravda za Davida u Hramu Hrista Spasitelja, gdje građani svako veče pale svijeće. Zapalili su svijeće s njima i napravili nekoliko krugova oko ovog Hrama.

Mićo Blažanović, ispred grupe Slobodni građani Banjaluke, koji već dvije godine štrajkuje glađu u parku, kaže da je nezadovoljan kompletnom situacijom u društvu, da je izašao da štrajkuje jer je ostao bez posla, ali i zbog mnogih drugih propusta u društvu, te da je on večeras došao da pruži podršku porodici Dragičević.

Iako se znalo da je policija zabranila protestnu šetnju, iz grupe Slobodni građani Banjaluke danas su čitav dan na društvenim mrežama pozivali građane da dođu sa djecom, kako bi krenuli u šetnju i tako uspjeli da zaustave policiju da ih legitimiše ili privodi. Međutim do te šetnje nije došlo.

Nije bilo policije u porti Hrama Hrista Spasitelja. Bilo je redovnih policajaca prekoputa, ali je bilo i pripadnika Jedinice za podršku na obližnjem parkingu.

Policija nije nikoga legitimisala, niti je bilo privođenja.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.