Vremenska prognoza za narednu sedmicu

Vijesti 17. feb 201908:09 > 08:11
N1

Danas će u Bosni i Hercegovini biti sunčano. Prije podne lokalno po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C. U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka temperatura zraka oko 8°C.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Sokolac -11; Livno -6; Bugojno i Sanski Most -5; Bihać, Ivan Sedlo, Jajce, Široki Brijeg i Tuzla -4; Banja Luka, Doboj, Grude i Sarajevo -3; Bijeljina, Brčko i Srebrenica -2; Zvornik 0; Gradačac i Trebinje 3; Neum 5; Mostar 6°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 956hPa, za 12Pa je veći od normalnog i ne mijenja se.

U ponedjeljak će  u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano. Prije podne lokalno po kotlinama u Bosni može biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C, na jugu zemlje do 16°C.

 U utorak se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme. Prije podne lokalno po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15°C.

Za srijedu se u Bosni i Hercegovini prognozira sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C.

U četvrtak će u Hercegovini biti sunčano dok će u Bosni biti umjereno oblačno. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagrami UŽIVO na ovom linku.