Uhvaćeni tokom pljačke kladionice

Vijesti 17. feb 201913:20 > 13:24
N1

Patrola policije Policijske stanice Brod, 15. februara 2019. godine, oko 03:30 sati, prilikom obilaska terena uočila je kako kroz razbijeno staklo ulaznih vrata sportske kladionice u Brodu, izlaze dvije nepoznate osobe koje su se dale u bijeg.

Tokom postupanja, policijski službenici uhapisli su osobe inicijala D. J. (1989.) iz Broda, dok su pregledom šireg lica mjesta pronašli koverte i metalnu kasu sa novcem koji su izvršioci otuđili a naknadno odbacili.

Istog dana, na osnovu naredbe Osnovnog suda Derventa izvršen je pretres stana i svih osoba koje su zatečene u unutrašnjosti, koje koristi osoba D. J., prilikom čega su pronađeni opušci ručno pravljenih cigareta koji svojim izgledom i mirisom asociraju na opojnu drogu.

Nad D.J. je izvršena kriminalistička obrada i protiv njega će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavaljen Izvještaj za izvršeno kriivčno djelo „Teška krađa“ i krivično djelo „Omogućavanje uživanja opojnih droga“.

U toku je dalji rad po navedenom.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagrami UŽIVO na ovom linku.