Vjekoslav Domljan, Edin Urjan Kukavica i Samir Nurkić u Novom danu

Vijesti 17. feb 201917:05 > 17:11
N1

I ovog ponedjeljka budite uz Novi dan, jutarnji program N1 televizije. Očekuju vas aktuelne teme i zanimljivi gosti.

Italija ušla u recesiju. Njemačka je za dlaku izbjegla, privreda stagnira. BREXIT navio ogromne štete bruto domaćem proizvodu Velike Britanije. Hoće li ovakvi ekonomski pokazatelji biti prekretnica za evropsku ekonomiju? Kako će proći BiH za Novi dan pojasnit će prof. Vjekoslav Domljan, ekonomski stručnjak.

Antisistem postavljen na temelju kadrovske podkapacitiranosti, krunisano očajem neznanja jedino je ozračje u kojemu sadašnja postavka političkih subjekata u Bosni i Hercegovini ima smisla i zna funkcionirati – ovako o trenutnoj političkoj situaciji piše kolumnista Edin Urjan Kukavica. Promišljamo i o ostalim aktuelnostima u zemlji.

Svečanom ceremonijom u Istočnom Sarajevu zatvoren Evropska olimpijada mladih 2019. Šta je organizacija ovog festivala donijela gradu, šta smo naučili, kako kotiraju zimski sportovi u BIH za Novi dan govori Elvir Hadžiahmetović, predsjednik Skupštine EYOF-a 2019.

Gost Novog dana je i Samir Nurkić, virtuoz na harmonici koji je svojom izvedbom Zvončići na 6 načina oduševio region. Samira se mnogi sjećaju sa Supertalenta 2018.godine kada je na youtubeu stekao višemilionske preglede za video koji je i dalje jedan od najgledanijih.

U Novom danu saznajte i šta je hortiterapija? Pozitivne efekte hortiterapije na mentalno zdravlje djece, poboljšanje njihovih senzomotoričkih vještina, kognitivnih i psihosocijalnih vještina, učenja zajedništvu, timskom radu pojasnit će ekspertica za hortiterapiju.

Naslovnice novina komentariše Milorad Labus, novinar portala Banjaluka.com

Sa vama od 7 sati je Minela Jašar Opardija.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.