Telemach i Košarkaški savez BiH, prijatelji i partneri u novoj eri bh. košarke

Vijesti 18. feb 201913:17 > 13:21
N1

Kompanija Telemach će u naredenim godinama pomagati Košarkaški savez Bosne i Hercegovine i sve košarkaške selekcije naše zemlje.

Predsjednik Košarkaškog saveza BiH Mirza Teletović kazao je da ova reprezentacija ima velike ambicije i da se neke stvari ne mogu desiti preko noći.

“Želim da im se zahvalim na ovom partnerstvu, prijateljstvu, na prijateljskom odnosu koji imaju prema reprezentaciji i Košarkaškom savezu”, kazao je Teletović.

Admir Drinić, generalni direktor Telemacha u Bosni i Hercegovini, zahvalio se Teletoviću i govorio o saradnji ove kompanije sa Košarkaškim savezom BiH.

“Prije neke nepune dvije godine mi u Telemachu smo prepoznali jedan rad mlade košarkaške reprezentacije koja je osvojila Evropsko prvenstvo i odlučili da pružimo ruku partnerstva. Postali smo prvi put generalni sponzor muške juniorske košarkaške reprezentacije. Danas, dvije godine poslije toga, smo baš ponosni da imamo snage da iznesemo ovaj novi projekt, da iskoračimo jedan korak naprijed, da podržimo sve košarkaške selekcije BiH. Izuzetna nam je čast što smo dio ovog projekta. Svi mi u Telemachu smo ubijeđeni da će ovi mladi momci zajedno sa novim selektorom i novim rukovodstvom Saveza vratiti bh. košarku tamo gdje ona zaista pripada. Želim da im pružimo podršku i poželim svu sreću u predstojećim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo”, kazao je Drinić.

Amer Čolan, generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH također je govorio o saradnji sa Telemachom.

“Kompanija Telemach je imala jasnu viziju kako želi i šta želi u BiH, da sarađuje sa reprezentacijom. Mi smo u Savezu to prepoznali i jako brzo napravili jedan dobar koncept. Želim da im se zahvalim u to ime”, naveo je Čolan.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagrami UŽIVO na ovom linku.