Šemsudin Mehmedović, Srđan Rajčević i Ermin Bravo gosti Novog dana

Vijesti 18. feb 201914:15 > 14:54
N1

U emisiji Novi dan sutra gledajte:

Šemsudin Mehmedović, zastupnik u Parlamentu BiH iz reda SDA naš je gost sutra. Govorimo o političkoj situaciji u BiH.

Srđan Rajčević, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske govori sutra za Novi dan. Koliko je studenata na javnim i privatnim fakultetima u entitetu RS? Kako ih zadržati i nagraditi? Obrazujemo li kadar za Njemačku? Šta ministar misli o provjeri diploma u javnim institucijama, službama? Šta za građane znači uvođenje elektronskog potpisa?

Da li je moguće prevenirati alergijske bolesti? Da li se sa jačim imunitetom rizik od alergija smanjuje, kako u tom slučaju jačati imunitet? Koje su alergije najčešće u periodu koji nam dolazi? Šta činiti kada se reakcije ipak dese? Uživo iz Hitne pomoći KS za Novi dan govori prim. dr. Amra Bašić-Živadinović / Specijalista urgentne medicine.

Predstava “Kavkaski krug kredom” izvedena u Sarajevu ostavila je iza sebe oduševljenje svim segmentima ovog djela – od muzike, scenografije, kostimografije, teksta, režije, do glumačke izvedbe. Ermin Bravo odigrao je, prema mišljenju kritike, jednu od najboljih uloga. Gost je sutrašnjeg Novog dana.

Edin Puhalo, alijas Iron Puki, nokautom u trećoj rundi, u prepunoj sali u Frankfurtu, savladao je Nijemca Kai Kurzawu i postao šampion Evrope u WBO verziji. Edin je sutra naš gost.

Juniori omladinskog košarkaškog kluba Spars od 21. do 24. februara boraviće u Beogradu i učestvovati na juniorskom takmičenju Euroliga koje okuplja najbolje klubove Evrope. Šta očekuju od takmičenja i koliko je juniorska Euroliga značajna za Novi dan govore predstavnici Sparsa.

Za komentar naslova sa naslovnica dnevnih novina sutra je zadužen Boris Čerkuč, novinar Radija Dobre vibracije, uživo iz Mostara.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.