Salko Bukvarević, Slavo Kukić i Zlatko Dizdarević u Danu uživo

Vijesti 19. feb 201913:41 > 13:46
N1

U današnjem Danu uživo, ne propustite:

Uoči sutrašnje konstituirajuće sjednice federalnog Doma naroda, i najavljenog usvajanja budžeta, sa ministrom za pitanja boraca Salkom Bukvarevićem razgovaramo o boračkim zahtjevima i isplatama boračkih prinadležnosti.

Šta je suština susreta Čovića, Dodika i Izetbegovića? Je li završena era uvjetovanja, i jesmo li bliži formiranju vlasti? Ko će biti četvrti partner? Analiza akademika Slave Kukića.

Općinski sud u Sarajevu donio je rješenje o vraćanju doktora Kemala Dizdarevića da se vrati u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Doktor Dizdarević gost je Dana uživo.

Je li takozvana Islamska država zaista poražena u Siriji? Prijete li nasumični i pojedinačni napadi? Kada će se američka vojska povući iz Sirije? Ovo su teme o kojima ćemo razgovarati sa novinarom i diplomatom Zlatkom Dizdarevićem.

Šta danas djeca čitaju kao lektiru u školama? Treba li revidirati i modernizirati taj dio nastavnog programa? O tome, ali i o projektu “Pisci iz čitanki i lektire u predgrađu”, razgovaramo sa književnikom Rankom Riseojevićem.

U 16 sati će vas pozdraviti Boris Brezo.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.