Ko će činiti Klub Hrvata u Domu naroda Parlamenta BiH?

Vijesti 20. feb 201908:46 > 08:59
N1

Na današnjoj konstituirajućoj sjednici Doma naroda Federalnog parlamenta planiran je i izbor delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i to po pet predstavnika iz bošnjačkog i hrvatskog naroda.

Tri predstavnika, odnosno delegata, bi trebala biti iz SDA u Klubu bošnjačkog naroda Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, a po jedan iz SDP-a i SBB-a.

Kako javlja Večernji list, prvu od pet listi Hrvatskog narodnog sabora (HNS) predvodi Dragan Čović, a na njoj su još Borjana Krišto, Marin Vukoja, Renata Paškalj i Danijel Nikolić.

Drugu listu predvodi Lidija Bradara, uz koju su još kandidirani MarinkoČavara, Jelka Miličević, Nikola Grubešić i Igor Bašić.

Bariša Čolak nositelj je treće liste HNS-a za izbor delegata Hrvata u državni Dom naroda. Na toj listi su i imena Ljilje Zovko, Radoja Vidovića, Anite Markić i Dražena Trlina

Četvrtu listu predvodi Marina Pendeš, a slijede ju Mladen Bošković, Ankica Gudeljić, Stipo Pelivan i Dražen Matešić.

Ilija Cvitanović na prvom je mjestu pete liste kanidata HNS-a, a iza njega su Ljilja Lovrić, Mario Karamatić, Nada Ćulap i Igor Vrljić.

U Klub hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH trebala bi biti izabrana četiri izaslanika koalicije okupljene oko HDZ-a BiH i jedan predstavnik kojeg podrži eventualna zajednička lista Naše stranke i DF-a uz moguću potporu Goraždanske priče.

Ostaje da se vidi i kako će se opredijeliti jedan predstavnik iz Laburističke partije koji glasa unutar Kluba izaslanika hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamenta FBiH za Dom naroda PSBiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagrami UŽIVO na ovom linku.