Odgođeno suđenje Azri Miletić zbog hitne operacije

Vijesti 20. feb 201914:04 > 14:07
BIRN BiH

Suđenje Azri Miletić, sutkinji Suda BiH koja se tereti za primanje dara i drugih oblika koristi u sarajevskom Općinskom sudu, odgođeno je zbog hitne operacije optužene.

Kako je kazala njena braniteljica Jesenka Rešidović, Miletić je operisana u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla i nije poznato koliko će trajati postoperativni oporavak.

Općinski sud u Sarajevu naložio je odbrani da u međuvremenu dostavi medicinsku dokumentaciju i otpusno pismo iz bolnice, javio je BIRN BiH.

Apelaciono vijeće Suda BiH je u aprilu ove godine otpremilo rješenje kojim se ukida presuda po kojoj je Miletić osuđena na dvije i po godine zatvora zbog primanja dara i drugih oblika koristi, te je dalje vođenje postupka preneseno na Općinski sud.

Miletić je prvostepenom presudom proglašena krivom da je primila dio obećanog dara preko posrednika S-1, u iznosu od najmanje 3.000 eura, radi pogodovanja u predmetu protiv Rame Brkića i Senada Šabića, dok je oslobođena optužbe za kršenje zakona od strane sudije.

Nastavak suđenja zakazan je za 21. mart.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagrami UŽIVO na ovom linku.