Izetbegović: Očekujem od Radončića da bude pragmatičan

Vijesti 20. feb 201915:45 > 15:47
N1

Nakon sastanka delegacija Stranke demokratske akcije i Saveza za bolju budućnost u Sarajevu, novinarima su se obratili njihovi predsjednici - Bakir Izetbegović i Fahrudin Radončić. Izetbegović se osvrnuo i na neslaganje Saveza nezavisnih socijaldemokrata da Bosna i Hercegovina bude članicom NATO saveza, a što je jedan od razloga zašto još nije formirana vlast na državnom nivou.

Lider Stranke demokratske akcije je na početku obraćanja govorio o samom sastanku sa Savezom za bolju budućnost.

“Bila je jedna obećavajuća atmosfera”, kratko je rekao.

Potom se dotakao i razgovora sa drugim strankama o formiranju vlasti.

“Mi sa njima razgovaramo pojedinačno. Kako će oni nastupati, to je njihova stvar”.

Zatim se Izetbegović osvrnuo na neslaganja u vezi članstva u NATO alijansi poručivši sljedeće Miloradu Dodiku, predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjedniko Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

“Govorio sam ranije i mislim da niko ne može sebi dati za pravo da nešto diktira. Naročito ne ono što je protuzakonito. Očekujem od Dodika, od sebe, Radončića i drugih da bude pragmatičan i da napravi kompromis. On to može, Aktivacija MAP-a ne znači ulazak u NATO. Sve dok ne bude saglasnost za to, to se neće desiti”.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.