Damir Marjanović i Almir Terzić u Novom danu

Vijesti 20. feb 201916:02 > 16:09
N1

Formiranje vlasti u Bosni i Hercegovini, izbor delegata u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, sigurnost novinara u Banjaluci, 47. godišnjica rada Instituta za jezik Univerziteta u Sarajevu, nastavak Premijer lige Bosne i Hercegovine, književni rad Senade Kadribašić, NetWork konferencija - teme su izdanja Novog dana za 21. februar.

Skoro četiri i po mjeseca nakon održavanja opštih izbora u Bosni i Hercegovini konstituisan je Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. Od ukupno 58 izabrano je 55 delegata. Razgovarano je i o izboru delegata u Dom naroda Bosne i Hercegovine. Almir Terzić analizira formiranje vlasti u BiH.

Koji će biti prioriteti rada novog četvorogodišnjeg saziva Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine? Da li će delegati iz ovog mandati biti produktivniji u odnosu na prošli? Kako komentariše koalicije u Bosne i Hercegovine, kako političku situaciju u Kantonu Sarajevo? Gost Novog dana će biti Damir Marjanović – delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo.

Uživo smo u Banjaluci, govorimo o bezbjednosti novinara, odlascima iz Banjaluke, brige države o migrantima.

Po odluci UNESCO-a 21.02. širom svijeta obilježava se kao Međunarodni dan maternjeg jezika. Koliko se poštuju jezička prava? Da li je pitanje slobode jezika pitanje elementarne ljudske slobode? Uživo smo u Institutu za jezik Univerziteta u Sarajevu koji obilježava 47. godišnjicu postojanja i rada i najavljuje manifestaciju ‘Dani Instituta za jezik 2019’.

U subotu se nastavlja fudbalsko takmičenje Premijer liga Bosne i Hercegovine. Govorimo o fudbalu sutra u Novom danu.

Književnica Senada Kadribašić napisala je šest romana, žanr krimi-triler, piše o temama koje su karakteristične za Bosanskohercegovačko društvo, od politike, do migrantske krize. Knjige objavljuje i u audio verziji. Sutra je naša gošća.

NetWork 9 konferencija učesnicima će ponuditi predavanja iz šest tematskih cjelina, digitalna transformacija, razvoj aplikativnih rješenja, infrastruktura i sigurnost, poslovna upotreba tehnoloških rješenja, predavanja stručnjaka iz šire IT zajednice, edukacijska rješenja i studije slučaja. Damir Dizdarević – Predavač na Network 9 konferenciji, direktor Logosofta naš je gost sutra.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.