Mladenović za N1: Vučić je batler evropske politike

Vijesti 20. feb 201921:22 > 21:35
N1

Vučić je batler evropske politike ili svetskih centara moći. On u svojoj preuslužnosti dobija razne poene na strani. Ja želim državu građana i demokratske institucije, poručio je večeras režiser Kokan Mladenović gostujući u Pressingu N1 televizije.

Potom je govorio o protestima koji se posljednjih mjeseci održavaju u Srbiji uz ocjenu da je u ovoj zemlji totalitarizam uzeo maha.

”Što se Srbije tiče, mislim da je taj totalitarizam toliko uzeo maha. Ne funkcioniše Parlament, neki čovjek koji se naziva predsednikom države je uzurpirao sve poluge vlasti. On gotovo na dnevnom nivou krši sopstvena ustavna ovlaštenja. Taj izlazak na ulice je ogroman građanski revolt. Jedan od neformalnih vođa je moj prijatelj i glumac Branislav Trifunović. Ako verujem u te proteste, to je zbog toga što se tu nalaze ljudi koji odavno ne veruju političkim partijama”, rekao je režiser.

Dodao je da ga u politici zanimaju isključivo građanske opcije.

‘Ono što Parlament ne može da radi pre svega opstrukcijom vladajućih stranaka, trenutno u Srbiji radi ulica. Ulica je posledica, ulica nije samu sebe rodila. Ako se u tome istraje, mislim da će sigurno doći do ozbiljnih promena u Srbiji. Kad govorim o politici mene isključivo zanimaju građanske opcije. Ovi protesti su početak pada jednog balkanskog tiranina”, dodao je Mladenović

VEZANE VIJESTI

Poručio je da je već platio cijenu svojih stavova.

”Ja sam već iseljen iz Srbije, cena mojih stavova je da godišnje provodim jako malo vremena u sopstvenom gradu i stanu, ali volim svoju cenu slobode. Građani Srbije su izašli iz one zone, ne glume više Twitter recolucionare i na ulici pokazuju da je situacija neizdrživa. Pobeda je građanska i demokratska Srbija kojoj se nadamo evo decenijama”, dodao je srbijanski reditelj.

Govoreći o situaciji u Bosni i Hercegovini, Mladenović je rekao da u ovoj zemlji postoji ”manipulacija nacionalnim”.

Postoji manipulacija nacionalnim u Bosni, prije neki dan razgovarao sam s gospodinom Sidranom (Abdulahom). Bosna je jedina država u čijem mirovnom ugovoru postoje uvjeti za novi rat”, poručio je on u Pressingu.

Pogledajte kompletnu emisiju.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.