Policijska potjera za migrantima u Bijeljini

Vijesti 21. feb 201909:21 > 09:24
Pixabay/ilustracija

Na području Policijske uprave Bijeljina u jutarnjim satima pronađena su 22 migranta, koji su na teritoriju Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine ilegalno ušli iz susjednih zemalja.

Oko 05.25 sati, u ulici Neznanih junaka u Bijeljini, policajci su kontrolisali četiri osobe, a provjerama je utvrđeno da se radi o ilegalnim migrantima iz Bangladeša.

U 07.30 sati na području Grada Bijeljina pronađena je grupa od 18 osoba, za koja je provjerama utvrđeno da se radi o ilegalnim migrantima iz Pakistana.

Pronađeni ilegalni migranti nisu posjedovali potvrde o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za azil.

Iz Policijske uprave Bijeljina ističu da su ove osobe predate inspektorima za strance u Terenskoj kancelariji u Bijeljini.

Lokalni portali u tom gradu su objavili da su pripradnici Policijske uprave Bijeljina brzom reakcijom uspjeli pronaći i privesti migrante koji su se jutros dali u bjeg prilikom sprovođenja u terensku Kancelariju za strance.

Nakon što su se migranti razbježali, usljedila je policijska potjera u kojoj je, prema saznanjima portala InfoBijeljina, učestvovalo više od 30 policajaca.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.