Safet Softić o sastanku SDA i SBB-a: Najteže je bilo Izetbegoviću

Vijesti 21. feb 201910:09 > 10:12
N1

Safet Softić, jedan od potpredsjednika Stranke demokratske akcije, za N1 je komentarisao jučerašnji sastanak sa Savezom za bolju budućnost na kojem se razgovaralo o formiranju vlasti. U razgovoru je naglasio i na detalje sastanka.

“Najteže je bilo Izetbegoviću na sastanku. Na kolegiju je bio prijedlog da ne prisustvuje sastanku. On je imao nelagodu zbog izjava Fahrudina Radončića. Svjestan sam da postoje lične frustracije. Ali, najveći interes je da se vlast formira. Svaka vlast je bolja od anarhije. Kazali smo da želimo Bosanskohercegovački blok u vlasti. Bili smo strpljivi. Sve smo činili da do toga dođe. To se nije sviđalo Dodiku i Čoviću”, naveo je.

VEZANE VIJESTI

Softić je u razgovoru za N1 ukazao na to da Savez za bolju budućnost trenutno nije spreman napustiti vladajuću koaliciju zajedno sa još pet stranaka u Kantonu Sarajevo, te da je to moguća prepreka da Stranka demokratske akcije i stranka Fahrudina Radončića formiraju vlast.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.