Miletić, Bosić, Marić, Gljiva u Danu uživo

Vijesti 21. feb 201912:19 > 12:26
N1

I danas u Danu uživo aktuelne teme i gosti.

Uživo pratimo pregovore Stranke demokratske akcije i Stranke demokratske aktivnosti. Nakon što je poznata zakonodavna vlast, analiziramo potencijalne koalicije i moguće vrijeme uspostave izvršne vlasti.

Premijerka Srbije, Ana Brnabić, i njena partnerica Milica Đurđić dobile su sina Igora – ovo je vijest koja je odjeknula u svjetskim medijima. Kako je prenose, te kako Srbijanci doživljavaju roditeljstvo istospolnih bračnih partnera – saznajte u Danu uživo.

Jučer je izabran za državni Dom naroda u Klub Hrvata kao veliko iznenađenje. Dok je Hrvatski narodni sabor najavljivao, a mediji pisali o skoro izvjesnom Iliji Cvitanoviću, Zlatko Miletić iz Demokratske fronte se pridružio delegatima Hrvatske demokratske zajednice – Draganu Čoviću, Bariši Čolaku, Marini Pendeš i Lidiji Bradari. Miletić je naš današnji gost.

Je li Srspka demokratska stranke pred kolapsom? Kako komentitra navode Milovana Bjelice, aktuelnog šefa stranke, prepirke među članovima, saradnju sa Miloradom Dodikom i kakve prognoze daje za formiranje izvršne vlasti – danas pitamo Mladena Bosića, delegata Srpske demokratske stranke u državnom Domu naroda.

Vruć politički trenutak, neizvjesnost oko kolairanja, nemire u takozvanoj ljevici, političko pomirenje Radončića i Izetbegovića danas komentira politička analitičarka Ivana Marić.

Je li nam stiglo proljeće? Je li zima dala sve od sebe? Možemo li spakovati debele kapute i futrovane čizme? To zna naš današnji gost, omiljeni mladi meteorolog Nedim Sladić.

U Danu uživo se prisjećamo i stradalog kralja narodne muzike Šabana Šaulića, koji će biti sahranjen u petak poslije podne u Aleji zaslužnih građana na Novom Groblju u Beogradu. Naš sagovornik je muzičar, muzički menadžer i Šaulićev prijatelj Nazif Gljiva.

Mladi bosanskohercegovački glumci Filip Radovanović i Adnan Kreso, učesnici projekta Sarajevo Reborn, u kojem utjelovljuju historijske ličnosti, naši su današnji gosti u komentaru društvenih mreža.

Dobar dan će vam poželjeti Emela Burdžović u 16 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.