Velika akcija policije u Tuzli, osam osoba uhapšeno

Vijesti 21. feb 201914:03 > 14:06
N1

Tužilaštvu Tuzlanskog kantona biće podnesen izvještaj protiv osam osoba zbog sumnje da su počinili krivična djela nedozvoljeno držanje oružja, neovlašćena proizvodnja, posjedovanje i omogućavanje uživanja droga, te teška krađa, saopšteno je danas iz kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Izvještaj će biti dostavljen protiv osoba čiji su inicijali N.L. /26/ iz Lukavca, S.Š. /28/ iz Gradačca, N.D. /21/ iz Tuzle, E.T. /22/ iz Lukavca, S.H. /57/ iz Srebrenika, R.H. /55/ iz Kalesije, te A.F. i M.M.

U pretresu na osam lokacija na području Tuzlanskog kantona pronađena je automatska i lovačka puška, pištolj, okvir za automatsku pušku, 83 metka različitih kalibara, bušilica, motorna pila, cirkular, trimer i 15 pakovanja spida i kanabis sative.

Pretresi su izvršeni po naredbi opštinskih sudova Tuzla, Lukavac, Gradačac, Gračanica, Srebrenik, Živinice, Banovići i Kalesija, a u skladu sa operativnim planom u borbi protiv imovinskih delikata, zoupotrebe narkotičkih sredstava i nedozvoljenog držanja oružja i municije.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.