Neven Crvenković, Mirko Šarović i Feđa Ibrulj u Novom danu

Vijesti 22. feb 201914:51 > 24. feb 2019 18:54
N1

U Novom danu u ponedjeljak gledajte:

U Temi jutra o migrantima u BiH za Novi dan govori Neven Crvenković, glasnogovornik UNHCR-a za Jugoistočnu Evropu. Kakva je trenutna situacija sa migrantima u BiH i njihovim smještanjem? Očekuje li se novi val? Gdje je, u BiH, situacija najalarmantnija? Da li smo i dalje samo tranzit? Koje su preporuke UNHCR-a?

Aktuelni ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović govori u ponedjeljak za Novi dan. Razgovaramo o trgovini, ekonomiji, ali i politici.

Biblioteka za slijepa i slabovidna lica u Bosni i Hercegovini slijepim korisnicima besplatno dostavlja knjige na kućnu adresu po čemu su jedinstveni u regionu. Uživo ćemo biti u Biblioteci, saznajte u koje se sve gradove dostavljaju izdanja, kako napreduje projekat “Djeca čitaju djeci”, koliki je književni fond Biblioteke, koliko korisnika, te ima li naznaka za rješenje statusa Biblioteke za slijepa i slabovidna lica BiH.

26. februara u Narodnom pozorištu Sarajevo opera Seviljski Berberin, a krajem marta premijera opere Boemi. O operi u BiH u ponedjeljak za Novi dan govori Adema Pljevljak-Krehić / v.d.umjetničkog direktora opere NPS.

U subotu je nastavljeno fudbalsko takmičenje Premijer lige BiH. Šta očekivati od proljetnog dijela sezone? Kako komentariše izbacivanje Vranješa iz reperezentacije BiH? Da li možemo na EURO 2020. Za Novi dan, uživo iz Mostara govori Feđa Ibrulj, sportski novinar City TV.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagrami UŽIVO na ovom linku.