Omogućen promet na svim graničnim prelazima sa Hrvatskom

Vijesti 22. feb 201916:01 > 16:04
N1/Ilustracija

Na svim međunarodnim graničnim prijelazima s Hrvatskom 22.2.2019. od 15.10 sati omogućen je promet osoba i vozila, saopćeno je iz GP BiH.

Podsjećamo da je uslijed pada sistema graničnih provjera Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske 22.2.2019. godine od 10.30 do 15.10 u različitim vremenskim intervalima bio onemogućen ili značajno usporen promet osoba i vozila preko međunarodnih graničnih prijelaza: Izačić, Orašje, Šamac, Brčko, Brod, Velika Kladuša, Kostajnica, Kozarska Dubica, Donja Gradina, Gradiška i Doljani, saopćeno je.

Podsjetimo, ministarstvo unutarnjih poslova RH obavijestilo je da je tijekom današnjeg dana došlo do prekida rada jednog dijela informatičkog sustava MUP-a zbog čega se određeni poslovi odvijaju sporijim tijekom od uobičajenog.

Nakon što su mediji u BiH izvijestili kako je došlo do zastoja na graničnim prijelazima s Hrvatskom, MUP RH izvijestio je kako stručne službe Ministarstva užurbano rade na vraćanju sustava u stopostotnu funkciju.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.